Door de leden: Arianne

Ik zal mij even voorstellen.

Mijn naam is Arianne Heiwegen-de Geit, geboren in 1967, Ik ben getrouwd en heb 2 volwassen kinderen en woon in Stroe. Ik werk als secretaresse in Harderwijk op een advocatenkantoor. Mijn hobby’s zijn lezen, handwerken en muziek maken.

Ik kom uit een gezin waarbij de fanfare (in mijn geval de fanfare in Harskamp) altijd een grote rol heeft gespeeld, maar ik vond het als kind maar niks.

Toch ben ik zo’n 20 jaar geleden gestart met mijn eerste muziekles, destijds bij voormalig dirigent van Excelsior, Klaas Veijer. Mijn wens was om dwarsfluit te leren spelen. Klaas Veijer, destijds mijn buurman, vond dat een mooi idee en zei dat hij wel voor de lessen wilde zorgen en ik kon dan vervolgens lid worden van Excelsior. Ik ging superblij op pad naar mijn eerste muziekles. Aangekomen in de oude Da Costa school stond er een enorme koffer op mij te wachten, waarop ik dacht “daar zit wel een hele grote fluit in”.

Ik opende de koffer en die enorme fluit bleek een bariton te zijn, waarop ik Klaas vroeg of ik ook op een dwarsfluit les kon krijgen. “Nee, zei hij, er zijn geen fluiten meer beschikbaar, maar geloof me dit instrument is echt veel mooier”.  Ik ben dus begonnen met les op de bariton en tot op de dag van vandaag speel ik nog steeds bariton.

Ik opende de koffer en die enorme fluit bleek een bariton te zijn …

Iedere dinsdag ga ik met veel plezier naar de repetities van de vereniging. Excelsior is een vereniging met een diversiteit aan mensen van verschillende leeftijden. Dat maakt het samen muziek maken alleen maar leuker. Als je wilt is er de gelegenheid om na de repetitie gezellig na te praten. Ook speel ik regelmatig mee met de Peppernuts, de pietenband van de vereniging.

Omdat de vereniging diverse soorten optredens verzorgt en daardoor en het soort muziek dat je maakt erg verschilt, vind ik het zo leuk om lid te zijn van deze vereniging. Maar mijn voorkeur gaat vooral uit naar het spelen van mooie concertwerken.

Sinds een paar jaar maak ik deel uit van het bestuur van deze gezellige muziekvereniging. Ik doe dat met veel plezier. De vereniging bestaat dit jaar 100 jaar en ik ben trots dat ik lid mag zijn van deze gezellige plaatselijke fanfare, en hoop dat het een mooi jubileumjaar gaat worden.